top of page
Post: Blog2_Post
Търсене

Френски макарони


Още една супер идея за рецепта по повод Св. Валентин за вашата половинка! Тези супер крехки и вкусни макарони са чудесна опция да зарадвате човека до себе си😍. Макар аз да зарадвах своя любим предварително, със сигурност ще му ги приготвя пак… ☺️


💡Лилавия цвят на макароните го получих от акай бери на прах - плод, който се среща в Южна Америка. Смята се за суперплод благодарение на мощните си качества и ценните си свойства. Богат на антиоксиданти, акай бери се консумира в смутита, напитки и десерти и често се използва и за натурален подсладител.


✨НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

За макароните:

1. 105 гр. бадемово брашнп

2. 80. пудра захар

3. 75 гр. бяла захар

4. 75 гр. белтъци

5. 1/3 ч.л. сол

6. 20 гр. акай бери @dragon_superfoods

За крема за слепване:

1. 50 гр. краве масло на стайна температура

2. 80 гр. крема сирене

3. 50 гр. пудра захар


⏱️ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ: 60 МУНУТИ


🧡БРОЙ МАКАРОНИ: 12-13


✨НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Пресейте бадемовото брашно, пудрата захар и акай бери в купа. Блендирайте сместа и я пресейте отново, като се отървете от излишните остатъци.

2. В отделна купа разбийте белтъците. Когато започне да се образува пяна на повърхността, добавете солта и бялата захар и продължете да миксирате до твърд връх.

3. Добавете сухите съставки към белтъците и с помощта на шпатула разбъркайте. Приложете кръгови движения, като загребвате от дъното на купата, завъртате отдолу нагоре и размажете сместа, за да не остане въздух.

4. Когато се усвоят съставките, напълнете пош със сместа. Постелете хартия за печене или силиконова подложка върху тава за печене. Шприцовайте кръгчета с диаметър около 3 см и ги оставете на страна за 30-45 минути, докато се заформи коричка по повърхността.

5. Загрейте фурната предварително на 140° за около 16-17 минути. Извадете тавата и оставете макароните да изстинат напълно.

6. Комбинирайте съставките за крема и слепете макароните.


Добър апетит!

26 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page