top of page

ЗА МЕН

IMG_6803.jpeg

         Започнах да готвя съвсем самостоятелно, когато заминах да уча в университет в Англия през 2021 година. Това бе едно от  предизвикателства, с които се сблъсках в напълно непознатата за мен държава. От момиче, зависимо от родителите си, се превърнах в самостоятелен студент, който отговаря за личните и домакинските задължения в общежитието. С течение на времето домашно приготвената храна се превърна част от ежедневието ми - сутрин, обед и вечер. 

             Идеята за кулинарната ми страница се зароди съвсем случайно и се превърна в проект, за който отделям часове всеки ден. Готвех ежедневно, планирах рецептите всяка седмица, снимах и писах с огромен ентусиазъм. Малко хора си даваха сметка колко време отнема да споделя една снимка с вас - от изготвянето на заготовките, до готвенето,  заснемането на крайния продукт,

на рецептата и обработването на снимката. Постепенно започнах да се интересувам от качественото хранене като наука и като източник на ценна енергия. Различни производители на здравословни продукти се свързваха  с  мен  и осъществихме  заедно  редица  партньорства. Най-големият  ми  успех, който продължава и до днес, е възможността ми да стана посланик на "Smart Organic" и техните Тик-Ток и от части Инстаграм канали. Други компании, с които работя, са Leckar Foods, Brain Foods и Magic Food.

         Чрез храната изразявам любовта към близките си хора. Винаги, очаквайки гости вкъщи, проготвям домашен десерт или нещичко, с което да зарадвам човека. Често подаръците ми към хората са съпроводени от пликче домашни хрупкави бисквитки. Постоянно приготвям любимото тирамису или чили кон карне на човека до себе си.  Хората около  мен ме вдъхновяват да творя, да давам и да обичам.  

              Всеки ден си поставям нови цели, които, постигна ли ги, се появява нов стремеж към нещо по-голямо и по-далечно. Винаги гоня недостижимото и никога не се задоволявам с настоящия си "успех". Много фактори ме мотивират да не се отказвам - подкрепата от близките ми хора, аудиторията в социалните мрежи, любовта, с която поднасям храната, и признателността на всички, които я опитват.

      С този блог се надявам да предам едно послание - да сте постоянни. Вярвам, че отдадеността и любовта са преките ключове към успеха. Те ни завъртат в една спирала, в която  да ви накарам да заобичате домашно приготвената храна и да си дадете сметка, че и здравословната такава може да бъде вкусна, засищаща и обогатяваща. Радвам се, когато споделяте вашите интерпретации на рецептите ми. Не спирайте да експериментирате и знайте, че храната сплотява хората и тя е ключът към здравето.

Приятно четене! 

- Ася

About: About
bottom of page